So British & Irish...!

   Home    |   Editie   |    Archief   |    Acties    |   Abonneren  |    Contact
   Archief                                                                                                                                                          Groot Brittannië
   Ierland

 

 

Ierland: Golfland bij uitstek

Met de overwinning van de Ierse Padraig Harrington op het prestigieuze golftoernooi British Open, is Ierland wederom op de kaart gezet als golfland. Volkomen terecht, want dit land biedt verrassend goede golfmogelijkheden: ruim 440 prachtige golfcourses, waarvan meer dan een derde van de werelds officiële ‘links courses’. Ontdek nu het golfland bij uitstek met de unieke en goed geprijsde Stay & Play-accommodaties!

 

 

 

 


440 prachtige courses, 2-fore-1 vouchers en Stay & Play accommodates

Iedereen golft in Ierland
Golfen is in Ierland net zo gewoon als fietsen in Nederland. Ierland heeft dan ook meer golfbanen per hoofd van de bevolking dan welke andere golfbestemming ook en het golfen is hier een ‘klassenloze’ hobby: iedereen – van bisschop tot slager - speelt golf. Het prachtige landschap en het milde klimaat leveren dan ook een uitstekende basis voor de meest mooie golfbanen. Voor elke golfliefhebber, met welke handicap dan ook, biedt Ierland geweldige mogelijkheden, zowel op de uitdagende ‘links’ banen aan zee, als op de prachtige groene ‘parkland courses’ in het binnenland.

Stay & Play
De vele golfmogelijkheden, in combinatie met de kenmerkende vriendelijkheid van de Ierse bevolking en de sfeervolle en gemoedelijke accommodaties maken van Ierland een uiterst aantrekkelijke vakantiebestemming voor golfliefhebbers. De Ierse Bed & Breakfast Organisatie heeft meer dan honderd Bed & Breakfast-accommodaties geselecteerd, die een ideaal uitgangspunt vormen voor een geslaagde golfvakantie. Voor elke accommodatie geldt dat er bij het gastgezin een grote affiniteit met golfen bestaat. Er is niet alleen volop kennis over de omliggende golfbanen aanwezig, maar er kunnen ook eenvoudig introducties worden georganiseerd en teetimes worden gereserveerd. Met de 2-Fore!-1 vouchers, die eenvoudig te bestellen zijn via www.241golf.com wordt golfen in Ierland nog voordeliger: met elke voucher van £ 2,50 krijgt men twee rondes voor de prijs van één.

Elke regio zijn eigen charme
Wie een kaart van Ierland bekijkt, met daarop alle golfbanen, zal versteld staan van de hoeveelheid banen. Hoewel Ierland niet heel groot is, heeft elke regio weer zijn eigen charme en specifieke kenmerken. Eeuwenoude historie en meer dan een kwart van alle golfcourses in Ierland zijn te vinden in Oost Ierland en Dublin. Zuid Ierland is hét vakantiegebied van de Ieren zelf, vanwege de prachtige klassieke courses, de geweldige keuken en de vriendelijke bevolking. De westkust van Ierland, de ‘stress-free’ zone van Europa, biedt grillige rotskusten en werkelijk adembenemende golfcourses. En dan nog het informele Noorden, met meer dan negentig golfbanen binnen handbereik. Er valt in Ierland heel veel te ontdekken, dat kan nu bij de geselecteerde Bed & Breakfast- accommodaties in deze regio’s.

www.klmopen.nl.
www.ierland.nl
www.BandBireland.com