So British & Irish...!

   Home    |   Editie   |    Archief   |    Acties    |   Abonneren  |    Contact
                                                                                                                                                                        Groot Brittannië
   Ierland

 

 

Londen voordelig ontdekken met de London Travel Card

De prijs van een los metrokaartje in Londen is onlangs behoorlijk verhoogd, met 33 procent. Reden te meer om bij een bezoek aan de Engelse hoofdstad van tevoren de voordelige London Travel Card aan te schaffen op www.visitbritainshop.nl
De card is er voor 1, 3 en 7 dagen en kost zo’n € 10,- per dag, geldig in heel Londen. Dat bespaart al gauw tientallen euro’s. Ander bijkomend voordeel: met deze card op zak, hoef je niet in de vaak lange wachtrijen te staan.

London Travel Card ideaal voor city-break
Drie dagen lang reizen door heel Londen – 6 zones inclusief vliegveld Heathrow – kost met de London Travel Card € 29,- voor volwassenen, geldig na 09.30 uur. Dat betekent ongelimiteerd gebruikmaken van de metro, de meeste bussen van London Transport, de Docklands Light Railway en de meeste treinen binnen Greater London.
Wie alleen reist in het centrum van Londen kan beter kiezen voor de Central London Travel Card. Een volwassene betaalt € 24,50 voor drie dagen. Deze is de hele dag geldig in de centrumzones 1 en 2, exclusief Heathrow. Daarmee reis je kriskras langs alle highlights.

Oyster Card vooral voor frequent bezoek aan Londen
Eén van de redenen voor de tariefsverhoging is mensen er toe te bewegen de Londense variant van de OV-chipkaart, de Oyster Card, aan te schaffen. Een handige, niet zone- en persoonsgebonden ‘travelcard’, vooral geschikt voor frequente bezoekers zoals zakenreizigers. De card geeft tot 50 procent reductie op een normaal losgekocht ticket. Te gebruiken voor vervoer met metro, bus, tram, de Docklands Light Railway en op een aantal aangesloten National Rail diensten.
De Oyster Card is onbeperkt geldig. De kaarten zijn in Nederland verkrijgbaar in de volgende waarden: € 19,50, € 27,- € 34,50 en € 42,-. Dit is inclusief een eenmalige borg van € 4,50.

Kids reizen gratis mee of betalen €1,50 (£1)
In Londen reizen kinderen van 0 t/m 4 jaar altijd gratis mee met de ouders. In de leeftijdscategorie 5 t/m 10 jaar is het voor kids gratis als de ouders in het bezit zijn van een London Travel Card of Oyster Card, van maandag t/m vrijdag na 09.30 uur. Iets oudere kinderen, van 11 t/m 15 jaar betalen € 1,50 voor een kaartje (£1) als de ouders in het bezit zijn van eerdergenoemde cards. Dit kaartje is een One Day Travel Card en geldt in alle 6 zones na 09.30 uur. Vanaf 16 jaar geldt het volwassenentarief.

Kijk voor alle openbaarvervoersmogelijkheden in Londen op www.visitbritainshop.nl of bel naar 020-689 0002 (ma t/m vrij 10.00 – 16.00 uur) De tickets worden per omgaande thuisgestuurd.