So British & Irish...!

   Home    |   Editie   |    Archief   |    Acties    |   Abonneren  |    Contact
   Archief                                                                                                                                                          Groot Brittannië
   Ierland

 

 

Luxe leven van een Laird

Ook eens even leven als een Laird, zo’n Schotse grootgrondbezitter met een kasteel? Dat kan want op Brodie Castle in Forres, niet ver van Inverness, kun je een appartement huren dat geheel de stijl draagt uit de tijd dat de adellijke familie Brodie er woonde. Compleet met bijvoorbeeld de prachtige collectie schilderijen (o.m. 17e eeuwse Hollandse meesters) en een imposante bibliotheek Om nog maar te zwijgen van het magnifieke park. Liefst veertien gasten kunnen terecht in The Laird's Apartment. Het kasteel is nu in beheer bij de National Trust.
www.ntsholidays.com en www.nts.org.uk

Trouwens er zijn meer plekken in Groot-Brittannië waar je in stijl kunt overnachten en je je vakantie tot heel exclusief kunt opwaarderen. Daarvoor zorgt de organisatie Wolsey Lodges die meer dan 170 bijzondere onderkomens aanbiedt voor een vakantieverblijf. Dat kan een gerestaureerd landhuis, pastorie of boerderij zijn, maar ook een windmolen of fraaie stadswoning. Voor wie eens anders dan anders van het Britse leven wil genieten ( www.wolseylodges.com).