So British & Irish...!

   Home    |   Editie   |    Archief   |    Acties    |   Abonneren  |    Contact
   Archief                                                                                                                                                          Groot Brittannië
   Ierland

 

 

Engelse Tuinen

Een van de mooiste tuinen om van lentekleuren te genieten is Hole Park Gardens in Rolvenden (Kent), niet ver dus van de ferryhaven Dover. Er wachten de bezoekers thema’s als een bluebell weekend (6-7 mei) en een rhododendron zondag op 20 mei wanneer ook de azaleas in bloei staan. Jazeker, je kunt je bezoek besluiten met een onvervalste Engelse afternoontea en home made gebak.
www.holepark.com

Exbury, een prachtig park in de New Forest huisvest de befaamde Rothschild collectie rhododendrons. Daar wordt de twintigste verjaardag “gevierd” van de enorme storm die vooral het zuiden van Engeland teisterde en ook Exbury bijna verwoestte. De tuin is echter in oude luister hersteld en wil dat dit jaar met extra evenementen laten zien. En Exbury heeft zijn eigen stoomtrein !
www.exbury.co.uk

Tuinen en sculptuur zijn doorgaans een mooie combinatie. In Surrey laten beeldhouwers bezoekers deze zomer in veel tuinen kennis maken met hun kunst.
www.surreysculpture.org.uk

En houd beslist ook de Cotswolds in het vizier. Daar is 2007 uitgeroepen tot het jaar van de tuin. Normaal al romantisch stukje Engeland mag je dit jaar in de Cotswolds extra kleurenpracht verwachten.Een groot aantal tuinen opent zijn poorten voor de bezoeker. En er zijn ook veel evenementen, zoals een orchideeënshow, week van de rozen, ontmoetingen met tuinlieden, tuinieren voor beginners, een bomenfestival etc. Zelfs Shakespeare staat in een van de tuinen centraal.
www.cotswolds.com