So British & Irish...!

   Home    |   Editie   |    Archief   |    Acties    |   Abonneren  |    Contact
   Archief                                                                                                                                                          Groot Brittannië
   Ierland

 

 

Londen vernieuwt
Belangrijk jaartje voor Londen. De altijd vibrerende Britse hoofdstad onthaalt de bezoeker op veel nieuwtjes. In juli opent de O2 zijn deuren. Het is de eerste nieuwe gespecialiseerde concertzaal in Londen sinds The Royal Albert Hall werd geopend in 1871. The O2 staat op de plek waar in 2000 de Millennium Dome stond en krijgt een Live Music Club met plaats voor tweeduizend personen, een bioscoop met elf schermen, tentoonstellingsruimtes, theaters, bars en restaurants.De hele zomer biedt het complex een grote keuze aan muziek, optredens en sportevenementen. Justin Timberlake zal als een van de eersten optreden in de nieuwe zaal. In 2012 wordt het als Olympische zaal gebruikt, voor de turn- en basketbalevenementen.

In juni gaat de verbouwde Royal Festival Hall open. De verbouwing (kosten £ 111 miljoen) levert niet alleen nieuwe openbare ruimtes op maar ook betere faciliteiten voor artiesten, het publiek en bezoekers. Nog een opening: die van het schitterende nieuwe Wembley Stadion dat straks een aantal fantastische sport- en muziekevenementen binnen zijn muren zal hebben maar toch in de allereerste plaats het thuisstadion van het Engelse voetbalteam zal zijn. Het heeft 90.000 zitplaatsen in modern comfort en met spectaculair uitzicht op het veld.

London’s Transport Museum in Covent Garden gaat in de herfst open na een forse verbouwing. In het gebouw, van huis uit een 19e eeuwse bloemenmarkt , kunnen straks ook posters, kunst, foto’s, tekeningen en kaarten worden getoond. Het nieuwe museum gaat niet alleen over bussen, trams en de ondergrondse, maar ook over lopen, taxi’s, riviertransport en zelfs fietsen.Alles dus wat mensen in Londen verplaatst van deur tot deur.